Војна парада 2014
 
17.10.2014

Председник Републике Србије оценио војну параду


ОЦЕНА ПАРАДЕ

Поводом војне параде „Корак победника“, која је дала вечни и незаборавни печат обележавању два велика јубилеја – 100 година од почетка Великог рата и 70 година од ослобођења Београда у Другом светском рату –припадницима Војске Србије желим јавно да изнесем своју оцену овог величанственог догађаја.

На опште задовољство свих грађана Републике Србије, показали сте да Србија има снажну, одважну и модерну војску, чије припаднике краси чврстина, одлучност и оданост отаџбини.

На вашим лицима видео сам да вам је јака киша била само још један подстицај да свом народу и читавом свету Војску Србије прикажете у најбољем светлу.

Грмљавина моторизованог и ваздухопловног ешелона, усклици припадника Речне флотиле и једновремени бат стројевог корака пешадијског ешелона испунили су наша срца поносом и дивљењем. Својим радом показали сте зашто Војска Србија међу грађанима ужива највише поверење.

Параду оцењујем највишом војном оценом јединица за показане резултате „одлично“.

Поносан на Војску Србије, похваљујем све припаднике Војске Србије који су на било који начин учествовали у паради и својим радом допринели да овај значајан догађај буде на највишем нивоу.

Као председник Републике Србије учинићу све да Војска Србије настави с модернизацијом и убрзаном изградњом својих оперативних способности, како би била још снажнији фактор мира и безбедности на Балкану и шире, и да српски војник сачува оно место у нашем друштву које му вековима с правом припада.

Оцењујући војну параду највишом оценом, желим вам да и даље будете сигуран ослонац Републике Србије и гарант безбедности свих наших грађана.

Наређујем да Оцену параде прочитате свим јединицама које су учествовале у паради.


ЖИВЕЛА СРБИЈА! ЖИВЕЛА ВОЈСКА СРБИЈЕ!


ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ

Томислав Николић