Војна парада 2014
 
15.10.2014

Конференција за медије акро-групе ”Стрижи”


Vojna parada Korak pobednika 2014Вођа руске акро-групе потпуковник Сергеј Осјајкин, обраћајући се у име осмочлане посаде која је са шест ваздухоплова допутовала у српску престоницу, подсетио је на важност обележавања 70 година ослобођења Београда од фашистичких снага, али и на бројне жртве међу партизанима и руским војницима који су учествовали у том ослобађању.

Најављујући сутрашњи летачки програм који су припремили за посетиоце параде, потпуковник Осјајкин је истакао да су припремљене две варијанте, у зависностиод временских прилика и облачности.

- Уколико доњи ниво облака буде изнад 1.800 метара, извешћемо низ акробатских фигура, хоризонталних и вертикалних, укључујући и "звоно" – поручио је потпуковник Осјајкин додајући да је пилотима акро-групе "Стрижи" част да присуствују паради поводом 70 година ослобођења Београда од фашизма, одајући на тај начин почаст и захвалност људима који су дали своје животе за слободу свих нас. Вођа руске акро-групе потпуковник Сергеј Осјајкин, обраћајући се у име осмочлане посаде која је са шест ваздухоплова допутовала у српску престоницу, подсетио је на важност обележавања 70 година ослобођења Београда од фашистичких снага, али и на бројне жртве међу партизанима и руским војницима који су учествовали у том ослобађању.

Vojna parada Korak pobednika 2014Најављујући сутрашњи летачки програм који су припремили за посетиоце параде, потпуковник Осјајкин је истакао да су припремљене две варијанте, у зависностиод временских прилика и облачности.

- Уколико доњи ниво облака буде изнад 1.800 метара, извешћемо низ акробатских фигура, хоризонталних и вертикалних, укључујући и "звоно" – поручио је потпуковник Осјајкин додајући да је пилотима акро-групе "Стрижи" част да присуствују паради поводом 70 година ослобођења Београда од фашизма, одајући на тај начин почаст и захвалност људима који су дали своје животе за слободу свих нас. ства и ПВО Војске Србије и акро-групе „Стрижи“ војних ваздухопловних снага Руске Федерације одржали су данас заједничку конференцију за медије на аеродрому Батајница поводом одржавања сутрашње војне параде "Корак победника".

Након увежбавања дела програма које ће извести на паради, командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг Бандић позвао је све грађане да присуствују сутрашњој свечаности у част обележавања значајног јубилеја у историји српског народа.

- Част ми је и велико задовољство што су „Стрижи“ данас са нама и што ће допринети да сутрашњи догађај буде величанственији – нагласио је генерал Бандић представљајући колеге из руског ваздухопловства. Он је, такође, најавио да ће у сутрашњем програму учествовати око 40 летелица ваздухопловства Војске Србије.